Hoogendoorn Bouw |  Den Haag
home | contact | english | francais | deutsch

Wie wij zijn


Paul (l) en Rob (r) Hoogendoorn zijn samen Hoogendoorn Bouw. Opgegroeid in het bedrijf dat ooit door hun grootvader is opgericht en door hun vader is uitgebouwd. In 2013 hebben zij een nieuwe koers ingezet. Van een groot aannemersbedrijf terug naar de basis: een flexibiele organisatie dat gebruikt maakt van een netwerk van vakmensen en specialisten. Zo betaalt de klant nooit te veel, maar krijgt hij werk op maat en van de beste kwaliteit.

Rob Hoogendoorn is de bouwkundige, de aannemer, uw contactpersoon voor het maken van een afspraak. Paul Hoogendoorn regelt de inkoop, de adminstratie, de orderverwerking en is het aanspreekpunt voor al uw administratieve vragen.
De Hoogendoorn historie

Paul en Rob Hoogendoorn, de huidige directeuren van Hoogendoorn Bouw, zijn de 3e generatie die vanuit het Haagse Statenkwartier de aannemerij leiden. Het begon ooit in 1924 met hun grootvader Aart Bastiaan Jacob Hoogendoorn. Als timmerman werkte hij op de zolder boven melkbedrijf de Sierkan, op de hoek van de Bentinckstraat en de Frederik Hendriklaan. Nu is daar een Albert Heijn gevestigd.

Aart Bastiaan Jacob Hoogendoorn

Aangezien hij geen meubelen kon maken die groter waren dan het raam van zijn dakkapel, de trap was ook geen optie, was verhuizen al gauw noodzakelijk. Het bedrijfje met inmiddels 2 man personeel ging naar de Van Weede van Dijkveldstraat, waar het nu nog steeds gevestigd is. In 1933 begon Ab Hoogendoorn ook met een schildersbedrijf, De Econoom. Tijdens de oorlog moest Ab en het gezin het Statenkwartier gedwongen achterlaten en tijdelijk verhuizen naar het Groene Wegje in de stad. Na de oorlog keerde het gezin terug naar het Statenkwartier. Ab Hoogendoorn pakte zijn bedrijf weer op en ging vol aan de slag.

Rob Senior
In 1962 kwam zijn oudste zoon, Rob, in de zaak. Een paar jaar later stopte Ab Hoogendoorn en nam Rob, inmiddels zelf vader van 2 zonen, het roer over. Hij bouwde het bedrijf verder uit. Kenmerkend voor het bedrijf Hoogendoorn was de persoonlijke aanpak en de zorg voor kwaliteit en continuiteit. Zo heeft Hoogendoorn heeft een grote en vaste klantenkring opgebouwd in Den Haag. Klanten die al jarenlang voor hun bouwwensen bij de firma langskomen.

De zonen Rob en Paul
In 1985 trad Rob junior in de voetsporen van zijn opa en vader, in 1990 gevolgd door zijn broer Paul. Het bedrijf werd verder gemoderniseerd en ook verbouwd. Waar ooit het magazijn met de schroeven en de spijkers stond, heeft nu Rob Hoogendoorn zijn bureau staan. De computers deden hun intrede en het personeelsbestand groeide gestaag. Rob senior was als adviseur nog aan de zaak verbonden en oma Hoogendoorn, de vrouw van Ab, kwam dagelijks nog naar beneden om Paul te helpen met de post.

Hoogendoorn Bouw
In april 2012 overleed Rob senior, in april 2013 overleed oma Hoogendoorn. A.B.J. Hoogendoorn en zonen maakte in het voorjaar van 2013 een nieuwe start met het bedrijf. Rob en Paul gingen samen verder onder de naam Hoogendoorn Bouw. Nog steeds in de Van Weede van Dijkveldstraat, nog steeds met het oog voor kwaliteit. En nog steeds met het bouwhart op de goede plaats.